Wat is de Examencommissie?

De Examencommissie, vroeger bekend als Middenjury, is een overheidsdienst van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. De Examencommissie is speciaal opgericht voor jongeren als een alternatieve, buitenschoolse route naar een officieel diploma Secundair Onderwijs.

De diploma´s van de Examencommissie zijn evenveel waard als een diploma uit het gewoon middelbaar onderwijs. De diploma´s bieden toegang tot de arbeidsmarkt, de hogeschool of de universiteit. Bovendien is de Examencommissie toegankelijk voor alle jongeren. Leeftijd, nationaliteit of vooropleiding spelen geen enkele rol. Iedereen is welkom!

Let wel, de Examencommissie is een overheidsdienst die enkel examens organiseert en diploma´s uitreikt. De Examencommissie zelf zorgt niet voor lessen, cursussen of persoonlijke studiebegeleiding. Geen nood! Daar zorgen wij voor. Bij ons kan je namelijk terecht voor up-to-date cursussen, gepersonaliseerde coaching en deskundig studieadvies. Kortom, wij bereiden je zoon of dochter perfect voor op de examens van de Examencommissie. Dat garandeert de snelste weg naar een diploma!

Surf naar de website van de Examencommissie voor bijkomende informatie.