companyFaqHeader

Algemeen

Hoe kan ik me inschrijven voor de cursussen van het Centrum voor Afstandsonderwijs?
Inschrijven gaat gemakkelijk en snel:
  • 1. Ga naar het online inschrijfformulier.
  • 2. Vul je gegevens in en selecteer de opleiding die je wilt volgen.
  • 3. Kies een betaalmethode (overschrijving, iDeal, MasterCard of Visa) en rond de inschrijving af.
Wanneer je betaling bij ons binnen is, krijg je binnen een werkdag een bevestiging van je inschrijving en van je betaling.

Toelatingsvoorwaarden

Ik ben nog geen 18. Kan ik via de Examencommissie mijn diploma Secundair Onderwijs behalen?

Ja, dat gaat. Als minderjarige moet je wel voldoen aan de leerplicht. Als je thuisonderwijs volgt moeten je ouders hiervoor een 'verklaring van huisonderwijs' invullen en opsturen naar het de cel Leerplichtcontrole van het Agentschap voor Onderwijsdiensten. Dit moet elk jaar opnieuw en ten laatste op de 3e dag van het schooljaar. Die verklaring vind je hier.

Thuisstudies

Welke documenten moet ik indienen als ik mijn kind huisonderwijs wil geven?

Je moet het formulier 'Verklaring van huisonderwijs' invullen en ondertekenen (zie http://onderwijs.vlaanderen.be/hoe-organiseer-ik-huisonderwijs#verklaring). Stuur het formulier op naar AgODi (Agentschap voor Onderwijsdiensten), Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel- ofwel Afdeling scholen Basisonderwijs ofwel Afdeling scholen Secundair Onderwijs. Doe dit ten laatste op de 3e dag van het schooljaar (waarin huisonderwijs wordt gevolgd) en je bent volledig in orde!

Examen & Diploma

Hoe bereid ik me best voor op de examens van de Examencommissie?

In de vakfiches vind je terug wat je per vak moet kennen en kunnen om te slagen voor je examens. De Examencommissie geeft zelf echter geen cursussen mee. Daarom hebben wij handige voorbereidingscursussen samengesteld met alle leerstof die je moet kennen om te slagen voor een bepaald vak of voor de gehele studierichting.

Inschrijven

Hoe schrijf ik me in voor de examens van de Examencommissie?
  1. Bekijk de infosessie op hun website.
  2. Registreer je op het kandidatenplatform met je elektronische identiteitskaart en vul je contactgegevens aan.
  3. Kies een studierichting en schrijf je in.

 

Vacatures

Hoe solliciteren aan jullie onderwijsinstelling?

Wil je online bij ons lesgeven? Dan moet je tot de besten in je vakgebied behoren. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in bijberoep of 3 jaar ervaring in hoofdberoep. Je hebt een geldig ondernemingsnummer. Didactische ervaring is een must.

We hebben een speciale recruteringsprocedure op afstand via Skype of via de pc. Vermits we geen lokalen in België hebben, solliciteer je op afstand. Je kan -indien je dat echt wil- ook een afspraak maken met één van onze medewerkers in de kantoren van het Centrum Voor Avondonderwijs in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Na een eerste kennismaking wordt de verdere sollicitatieprocedure toegelicht.

Interesse? Stuur je cv en motivatiebrief naar vacatures@centrumvoorafstandsonderwijs.be

Opleidingen

Hoelang duurt een thuisstudie?

Onze studenten doen zo’n drie tot zes maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op vier tot zes uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen.

websiteFaqHeader

Algemeen

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden vind je onderaan deze pagina terug in de footer (onder juridische informatie).

Inschrijven

Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Inschrijven doe je het makkelijkst online via deze website. Je hoeft je niet te verplaatsen naar één van onze gebouwen. Je kan je onmiddellijk online inschrijven en het lesgeld betalen via een beveiligd inschrijvingssysteem.
 
Wanneer we je inschrijvingsgeld goed hebben ontvangen, krijg je onmiddellijk toegang tot het online studentenplatform. Je kan je cursus dan onmiddellijk downloaden en met je studie beginnen. Enkele dagen later ontvang je via de post ook een afgedrukt exemplaar van je boek.
 
Wil je toch op voorhand de cursussen komen inkijken? Dan kan dat op één van de secretariaten van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-