Waar gaat de infosessie over?

Tijdens de verplichte infosessie van de Examencommissie kom je te weten hoe de Examencommissie werkt. Je krijgt er ook toegang tot het onmisbare EC-platform. Schrijf je hier in voor de sessie.

Waarom is de infosessie verplicht?

De Vlaamse overheid verplicht studenten om naar de infosessie te komen zodat ze duidelijk weten waar ze aan beginnen. De Examencommissie wil elke jongere een duidelijk beeld geven van de mogelijkheden en de potentiële valkuilen. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Moet ik zelf naar de infosessie?

Als student moet je persoonlijk aanwezig zijn op de infosessie. Iemand anders in jouw plaats naar de infosessie sturen is niet toegelaten. Je mag wel één begeleider meenemen, bijvoorbeeld je moeder, vader, een vriend of vriendin,…

Zijn er vaak infosessies?

Er zijn het hele jaar door infosessies, ook tijdens schoolvakanties. Check hier de lijst met geplande infosessies.

Zijn er alleen maar infosessies in Brussel?

Alle infosessies zijn inderdaad in Brussel. Ze gaan door in het Hendrik Consciencegebouw van de Vlaamse overheid (Koning Albert II laan 15, 1210 Brussel). Dat gebouw ligt op 5 minuutjes wandelen van het treinstation Brussel-Noord. Als je om ernstige medische redenen niet in Brussel geraakt, of in het buitenland woont, neem je contact op met de Examencommissie. Zij zoeken samen met jou naar een oplossing.

Surf voor meer informatie over de verplichte infosessie naar de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.