De snelste weg naar jouw diploma

Heb je geen zin om zelf boeken en cursussen bij elkaar te zoeken? Heb je tijdens het studeren graag hulp van een echte topcoach? Zoek je de snelste weg naar jouw diploma? Dan ben je aan het juiste adres!

Wij zorgen ervoor dat jij in no time slaagt voor je examens en de trotse eigenaar wordt van een diploma Secundair Onderwijs. Ontdek in zes stappen wat de snelste weg is naar succes!

cursus opleiding

Stap 1: Kies je vak of studierichting

Je begint met het kiezen van een los vak of een volledige studierichting. Check ons aanbod, download een gratis proefhoofdstuk en kijk welk vak of welke studierichting het best bij jou past. BSO of TSO? Handel, talen of apotheekassistent? Jij bepaalt!

Weet je niet welke richting je wil volgen? Onze studiecoaches helpen je graag verder! Maak hier een afspraak voor professioneel advies of spring tijdens de openingsuren eens binnen op het secretariaat van het Centrum voor Avondonderwijs in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Daar kan je ineens de volledige cursus inkijken en vergelijken met de officiële vakfiches van de Examencommissie. Dat geeft je een perfect beeld van de leerstof! Zo maak jij met 100% zekerheid de juiste keuze.

Stap 2: Schrijf je in

Als je een studierichting of een vak gekozen hebt, vul je online een inschrijvingsformulier in. Dat is zo gebeurd! Na betaling van het inschrijvingsgeld krijg je een digitale en een papieren cursus toegestuurd. Je krijgt ook een toegangscode tot ons superhandige en vernieuwde studentenplatform.

Weetje: Als de papieren cursus klaar is, krijg je direct een sms’je van bPost. Zo weet jij exact wanneer de cursus bij jou thuis aankomt!

Stap 3: Leer je persoonlijke coach kennen

Vanaf dag één krijg je een jaar lang hulp van professionele en vriendelijke coaches. Die staan op elk moment speciaal voor jou klaar via ons online studentenplatform. De coaches geven je feedback, tips & tricks en duidelijke antwoorden op al je vragen. Zo sta jij er tijdens het studeren nooit alleen voor! Er is altijd iemand om je te helpen en jou te motiveren. Heb je de cursus thuis ontvangen? Meld je dan even aan op het studentenplatform en stuur een berichtje naar je coach. Vertel kort iets over jezelf en over je toekomstdromen. Dan stemt je coach de begeleiding helemaal af op jouw unieke profiel!

Tip: Heb je na een jaar nog extra hulp nodig? Dat kan! Neem hier contact met ons op en we regelen het voor jou!

Stap 4: READY? SET. GO!

Nu ga je echt van start! Jij bepaalt het tempo waarop je studeert. Jij kiest ook waar en wanneer je studeert. Alles kan, alles mag. Dat is absolute vrijheid. Wat een verschil met de aanpak op school! Heb je vragen bij de leerstof? Geef ze door aan je coach via het online studentenplatform. Je coach bezorgt jou snel een duidelijk antwoord. Ook als je extra taken of oefeningen wil om de leerstof nog beter te snappen, helpt de coach jou verder.

Weetje: Omdat je een digitale en een papieren versie van de cursus hebt, kan je overal studeren. Leren uit het boek achter je bureau? Of toch liever in de zetel op je iPad? Jij kiest!

Stap 5: Maak een geslaagd examen

Dit is het moment van de waarheid: de laatste stap voor je je diploma beet hebt. Het einde van je schoolcarrière is in zicht!

Om examens af te leggen bij de Examencommissie verplicht de overheid je om op voorhand een infosessie te volgen. Dat doe je best een paar weken voor je echt examens wil afleggen. Plan je infosessie hier in. Tijdens de infosessie krijg je toegang tot het EC-platform van de Examencommissie. Dit platform gebruik je om je officieel in te schrijven voor examens en om je resultaten te bekijken. Ga dus zeker naar de infosessie, anders mag je geen examens afleggen!

Ben je wat onzeker en weet je niet of je de leerstof echt goed kent? Test dan je kennis tijdens een gratis proefexamen. Dat doe je natuurlijk vóór je het officiële examen aflegt. Maak een afspraak met het secretariaat van het Centrum voor Avondonderwijs en plan een examenmoment in op het secretariaat van jouw keuze. Zo weet jij zeker of je er helemaal klaar voor bent. Dat geeft zelfvertrouwen!

Tip: Ga een paar weken voor je examens wil afleggen al naar de infosessie. Dan is dat al achter de rug en verlies je geen tijd meer als je hard aan het studeren bent.

Stap 6: Jouw diploma!

Na je examens verschijnen jouw resultaten snel op het EC-platform van de Examencommissie. Ben je geslaagd? Proficiat, je diploma Secundair Onderwijs is binnen! Je middelbare schoolcarrière zit er definitief op. In het begin van de volgende maand krijg je het officiële diploma thuis toegestuurd. Dit is jouw ticket naar een prachtige toekomst! Maak er iets moois van!

Ben je tevreden met je diploma en wil je je kansen op de arbeidsmarkt nog vergroten? Informeer dan zeker eens bij onze studiecoaches naar onze professionele opleidingen voor volwassenen. Die bereiden je perfect voor op allerlei verschillende topjobs. Zo vind jij nog sneller een droombaan!

Heb je nog vragen? Check dan zeker onze FAQ.