Hoe start je jouw opleiding?

Duizenden studenten volgen jaarlijks een opleiding aan het Centrum voor Afstandsonderwijs. En dat verloopt in 5 simpele stappen.

Stap 1: Kies je opleiding

Eerst kies je een cursus uit ons breed aanbod aan opleidingen. Voor iedere cursus hebben we een gratis hoofdstuk dat je nu al kan downloaden. Zo krijg je meteen een goed beeld van wat je te wachten staat en kies je zeker de juiste studie voor jou.

Toch nog twijfels? Kom dan een volledige cursus inkijken op één van onze secretariaten. Klik hier om een afspraak te maken met een van onze studieadviseurs of opleidingsconsulenten. Zij helpen je met veel plezier verder. Natuurlijk ben je altijd welkom bij ons en kan je gewoon langskomen tijdens de openingsuren.


Stap 2: Schrijf je in

Heb je een opleiding gekozen? SUPER! Schrijf je dan snel online in. Van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, krijg je een betaaluitnodiging. Nadat we je betaling ontvangen, ben je definitief ingeschreven. Als je een thuisstudie volgt, dan sturen we jou je cursus meteen op. Die ontvang je dan in minder dan een week tijd. Naast de cursus heb je ook recht op één jaar begeleiding van jouw persoonlijk docent, en toegang tot de eCampus, ons online studentenplatform.

Stap 3: Start!

Wanneer je een thuisstudie volgt, kan je meteen aan de slag met je studie. Je studeert de cursus waar en wanneer je wil. Je krijgt de gedrukte cursus thuis opgestuurd via de post. Je kan hem ook online bekijken op in je eCampus. Je vindt daar ook extra oefeningen, tutorials, videos en extra uitleg. Zit je toch nog met een vraag over de leerstof? Contacteer dan zeker je docent! Binnen de 48 uur heb jij dan een antwoord. Via eCampus kan je docent ook contact opnemen met jou, om je bijvoorbeeld extra taken of oefeningen te geven. Zo verwerk jij de leerstof nog beter, sneller en nauwkeuriger.

Stap 4: Leg het examen af

Als je een thuiscursus volgt beslis je zelf wanneer je examen aflegt. Je maakt een afspraak met de examencommissie van de Vlaamse of Waalse gemeenschap.

Voor je eerste examen volg je een infosessie waar de werking van de examencommissie nog eens goed wordt uitgelegd. Nadien kies je uit de beschikbare examendagen de dagen die jou het beste liggen.

Onze cursussen zijn de ideale voorbereiding op de examens. De cursussen geven je een perfect beeld van wat er wordt gevraagd op het examen.

.


Stap 5: Behaal versneld je diploma!

Geslaagd voor je examen? Dan krijg je snel je waardevolle diploma toegestuurd. Al de diploma’s uitgereikt door de Vlaamse of Waalse Gemeenschap vormen een flinke meerwaarde op de arbeidsmarkt, of je nu start als zelfstandige of aan de slag gaat als werknemer. Ze geven je ook toegang tot een hogeschool of universiteit. Veel succes met je nieuwe start!

Ben je tevreden over je cursus en wil je nog meer leren? Informeer zeker bij je opleidingsconsulent naar de vervolgopleiding die jou past.

Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ of neem contact op met het secretariaat via deze pagina.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0