Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Dit examen gaat steeds de laatste les van je opleiding door. Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen, of bestaat het examen uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Jouw docent geeft je hierover alle specifieke info tijdens de eerste les.

Je examen afleggen op een van onze examenlocaties

Wil je liever je examen op een latere datum afleggen, omwille van bijvoorbeeld een stage, dan plan je het eenvoudig in via de eCampus. Doe dat minstens een week op voorhand.

  1. Log in op je eCampus en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Wij verwerken binnen de 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. In de bevestiging vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje.

Hoeveel moet ik scoren om te slagen?

60% of meer. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% scoren. Na je examen duurt het gemiddeld een 3-tal weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op de eCampus.

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende? Geen probleem!

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen en plan kosteloos een herexamen in. Dit kan vanaf 30 dagen na je initiële examen.

Veel succes!

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-