Wat is het EC-platform?

Het EC-platform is het digitale online platform van de Examencommissie zelf. Het EC-platform is geen onderdeel van het Centrum voor Afstandsonderwijs. Als student heb je het EC-platform nodig om aan te geven welke studierichting je volgt, om examens in te plannen en om je resultaten te bekijken. Het is een handige en onmisbare tool.

Hoe krijg ik toegang tot het EC-platform?

Om toegang te krijgen tot het EC-platform ga je naar de verplichte infosessie van de Examencommissie in Brussel. Schrijf je hier in voor die sessie. Op het einde van de infosessie krijg je een login en een wachtwoord voor het EC-platform. Er is geen andere manier om toegang te krijgen tot het platform. Je moet naar de infosessie gaan.

Wat doe ik als ik mijn wachtwoord kwijt ben?

Vul op het beginscherm van het EC-platform bij gebruikersnaam je rijksregisternummer in. Klik op “wachtwoord vergeten?”. Op het volgende scherm vul je opnieuw je rijksregisternummer in. Check je mailbox (of je spamfilter) om je nieuwe wachtwoord te vinden.

Het EC-platform werkt niet goed. Hoe komt dat?

Het EC-platform werkt het best in de browser Mozilla Firefox. Gebruik het platform op je laptop of je pc. Op een smartphone of een tablet werkt het platform minder goed.

Surf voor meer informatie over het EC-platform naar de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.