Jobverlies: welke opleidingen helpen je weer op de been?

07/04/2020 Thomas Verlinden

Het coronavirus beïnvloedt het dagelijks leven van miljoenen Belgen, en bijna een op de twee mensen wereldwijd moet noodgedwongen thuis blijven. De landen die het zwaarst getroffen zijn en waar veel mensen iemand verloren hebben aan de ziekte, krijgen ook af te rekenen met een economische klap. De sociale en financiële crisis weegt het zwaarst op mensen die tijdelijk werkloos zijn of voor degenen die een ontslag moesten verwerken.

Hoe gaan we het financieel redden?

Dat is de vraag die veel Belgen zich stellen. Een lening, de huur, een stijgend dagelijks verbruik en bijhorende kosten: de lijst is lang en veel landgenoten maken zich zorgen over de situatie. En dan te bedenken dat de lockdown kan worden verlengd... Kunnen we over twee weken weer aan het werk? Dat lijkt onwaarschijnlijk. In deze moeilijke tijden, waarin de economie in veel sectoren een pauze neemt, is het nu duidelijk geworden dat een aantal werknemers en kleine zelfstandigen ziek, werkloos of – nog erger – ontslagen zullen worden. Ben je momenteel werkloos of ben je niet zeker dat je zal kunnen blijven werken? Lees meer over de opleidingen die je zeker weer aan het werk zetten en je carrière een boost geven.

1: Reisagent

Het toerisme is een van de grootste slachtoffers van deze crisis. De lockdown en het sluiten van de grenzen gaf sommigen misschien wel de indruk dat ze een paar weken vakantie hadden, maar niets is minder waar. En toch: zodra de sociale en economische situatie normaliseert en de angst om naar het buitenland te reizen is afgenomen, zal het toerisme weer op gang kunnen komen. Waarom zou je niet van deze gelegenheid gebruik maken om een opleiding reisleider of reisagent te volgen en nieuwe horizonten te ontdekken?

2: Medisch secretaresse

De gezondheidszorg heeft duidelijk grote behoefte aan medewerkers. En dat zal nog meer het geval zijn als de crisis eenmaal voorbij is. Is dit jouw kans om een opleiding tot medisch secretaresse te volgen?

3: Relatiecoach

Hoe overleef je de lockdown en vermijd je ruzies? Koppels besteden 24 uur per dag met elkaar, zeven op zeven, en dat is op zijn zachtst gezegd geen vanzelfsprekende situatie, zeker niet als het voor onbepaalde tijd is. In China is het aantal echtscheidingen explosief gestegen! Een relatiecoach is daarvoor een goede oplossing. Als je geïnteresseerd bent in menselijk gedrag of als je gewoonweg koppels wilt helpen om balans en stabiliteit te (her)ontdekken, dan is de opleiding relatiecoach iets voor jou!

4: Dierenverzorging

Nu we allemaal binnen zitten, sluiten ook veel dierenasielen de deuren. Een nieuwe beste vriend adopteren zit er dus even niet in. Bovendien zijn er nog steeds baasjes die hun dier in de steek laten. Het resultaat? De asielen en kennels zitten overvol. Deze dieren hebben nog steeds zorg en aandacht nodig. Volg een opleiding in het thema dierenverzorging en word de held van morgen!

5: Happiness Coach

Droevig of angstig zijn is een normale reactie, maar het is belangrijk om niet overmand te worden door emoties. De meeste mensen zijn niet gewend om opgesloten te zitten in hun huis, zonder dat ze hun familie of vrienden kunnen zien. In deze situatie is het dus normaal om stress of boosheid te voelen. Je moet wel opletten dat deze emoties niet in een vicieuze cirkel terecht komen. Als onze gedachten te vaak negatief zijn, neemt het risico op het ontwikkelen van diepe angst toe. We moeten daarom een stap terugzetten en onze huidige emoties evalueren. Als ze te negatief zijn, moeten we onszelf dwingen om de positieve punten te zien. En om dit te bereiken, gaat er niets boven het volgen van onze cursus happiness coaching!

Wil je jou in jouw vrije tijd omscholen en een ander waardevol diploma behalen? Kies uit ons ruime aanbod aan cursussen in afstandsonderwijs of kies voor een van onze groepscursussen. Te veel keuze? Kies eerst een specifiek thema of download een gratis proefhoofdstuk!


relatedBlogs

Docent in de kijker: Ellen Van HerbruggenpreviousLabel

8 inspirerende activiteiten

nextLabel

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.

mostRead


BSO-diploma niet langer automatisch toegangsticket tot hogeschool of universiteit

14/11/2019

Diploma Secundair?

16/07/2018

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

20/12/2018

relatedCourses


Dierenverzorger (Allround)

Droom jij van een succesvolle carrière als Dierenverzorger?

Dierenasielmedewerker

Start vandaag met de voorbereiding voor Dierenasielmedewerker en maak werk van je diploma!

Medisch Secretariaat

In deze cursus maak je kennis met de boeiende wereld van de medische administratie.

Reisagent

Wil jij graag een eigen reisbureau beginnen met kennis van zaken?

Reisleider

Wil je graag aan de slag als reisleider? Dan is deze opleiding de ideale start.

studyCategories


Administratie & Onthaal

Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


WerkloosheidWerkloosWerkzekerheidEconomieEconomische werkloosheidOntslag

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0