Het belang van goede lingerie

04/07/2018 Thomas Verlinden

Veel vrouwen kopen nog steeds een verkeerde maat beha. Hierdoor kan de lingerie zijn werk niet doen. Goede lingerie heeft als belangrijkste functie de ondersteuning van de borsten, maar corrigeert ook het figuur. Dit kan enkel wanneer de beha een perfecte pasvorm heeft.
 
Hieronder een greep uit de tips uit de cursus lingeriestyling.
 
Om de perfecte beha te vinden, neem je eerst je maten met behulp van een meetlint. De omvangsmaat wordt bepaald door je borstomtrek. Je meet de onderwijdte door eerst diep uit te ademen en daarna het meetlint vrij strak rond de borstkas, vlak onder de borsten te trekken. De standaardmaten beginnen meestal bij 65 cm en gaan tot 125 cm. Voor grotere maten moet je meestal naar een speciaalzaak voor grotere maten. De omvang van de borstkas wordt afgerond tot ze een 0 of 5 als laatste cijfer hebben. Deze omvangsmaat is in feite het belangrijkste van de beha-maat voor vrouwen met een grotere maat. Veel vrouwen dragen namelijk een te grote omvangsmaat waardoor de beha geen enkele steun meer geeft. De beha kruipt dan aan de achterzijde omhoog! Het verschil tussen de borstomvang en de borstwijdte geeft de cupmaat aan
 
Voorbeeld: Borstomvang onder de buste is 93 centimeter (afronden naar 95), op de buste 110 centimeter. Verschil boven- en onderwijdte is 17cm. Deze dame heeft dus maat 95C. De cupletter (A,B,C,…) alleen zegt dus niets over de werkelijke grootte van de borsten. Een D-cup is kleiner bij iemand met een smalle rug dan een B-cup bij iemand met een brede rug.
 
De juiste cupmaat geeft niet enkel een groter draagcomfort maar laat je ook slanker lijken en laat je borsten beter tot hun recht komen.
 
Bij het passen van de beha kan je nog op een aantal dingen letten. Zorg ervoor dat de schouderbandjes goed zitten en dus niet in je huid snijden. Zorg er ook voor dat de beha goed aansluit op je huid en dat de rugkant even hoog zit als de voorkant.
 
Vervolgens is er nog het model. Zo kies je best voor een sportbeha als je sport en voor een push-up model met of zonder beugels voor meer ondersteuning of een grotere cupmaat. Niet elk model is voor iedereen geschikt maar voor elk type vrouw is er wel een gepast setje. Welk model ideaal voor jou is en nog veel meer, leer je tijdens de cursus lingeriestyling.
 
Elke goede styling begint met goedzittende lingerie. Heb je reeds een cursus kleur- en/of stijlconsulent achter de rug? Dan is dit de perfecte aanvulling!
Graag nog andere fashionopleidingen gezocht? Ontdek ze allemaal aan De Schoonheidsschool!


relatedBlogs

Tips om je lavendel heel te houden

Investeer in de toekomst van jouw vrienden & familie

Geen inspiratie voor Valentijn? Doe een gezamenlijke cursus cadeau!nextLabel

Tips om je lavendel heel te houden

mostRead


BSO-diploma niet langer automatisch toegangsticket tot hogeschool of universiteit

14/11/2019

Diploma Secundair?

16/07/2018

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

20/12/2018

relatedCourses


Fashion Blogger

Deel je liefde voor mode met de wereld op je eigen fashion blog. Succes verzekerd!

Fashionfotografie

Volg een praktijkgerichte opleiding Fashionfotografie in jouw buurt.

Lingeriestylist

Leer maten opnemen en bezorg je klant perfect passende lingerie.

Modevormgever Allround

Secundair diploma behalen, maar vanuit huis? Volg onze thuiscursus Modevormgever Allround.

Fashionstylist Allround

In deze cursus leer je welke kleuren en vormen bij welke persoon passen

blogTags


LingeriestylistJuiste bh-maatOpleidingCursusLeren

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-