Docente Talen: Liesbeth De Raedt

23/04/2020 Thomas Verlinden

Af en toe zetten we graag eens een topdocent van het CVA in de kijker. Deze keer stellen we jullie met veel plezier één van onze taaldocenten, Liesbeth De Raedt voor.

Liesbeth is een echte talenknobbel en doceert al jarenlang aan honderden studenten van het CVA. Je zal door Liesbeth vol enthousiasme begeleid worden als je je inschrijft voor één van volgende thuisstudies: Frans BSO, Frans TSO, Nederlands BSO, Nederlands TSO, Spaans voor Beginners, Spaans voor Gevorderden, Frans voor Beginners, Frans voor Gevorderden en Zakelijk Frans. Duidelijk een erg gemotiveerde docente dus!

Voor Liesbeth zijn Romaanse talen en lesgeven haar grootste passies. "Het moment waarop ik besliste om in het onderwijs te stappen wist ik het zeker: dit is wat ik wil doen in het leven! De communicatie met mijn studenten, het motiveren om te spreken en schrijven in andere een taal en het enthousiasme om te leren, maken het vak voor mij tot een uitdaging." Regelmatig volgt ze dan ook nog workshops en cursussen over didactische methoden en pedagogie om haar skills up-to-date te houden.

Een constante opvolging van haar studenten zorgt volgens Liesbeth voor een beter resultaat en maakt dat de studenten heel wat sneller kunnen overschakelen naar een hoger niveau. “Het systeem van afstandsonderwijs is hiervoor echt ideaal. Persoonlijke begeleiding is veel doelgerichter, je verliest geen tijd om je naar een locatie te moeten verplaatsen en dan weer terug, en je kiest zelf waar en wanneer je bezig bent met de leerstof. Op deze manier heb je genoeg ruimte om je tijd in te delen en je eigen tempo te bepalen.”

Omdat het persoonlijk contact met haar studenten enorm belangrijk is, is Liesbeth dan ook dolenthousiast over het gloednieuwe, online studentenplatform. “Ik krijg vaak de vraag of je bij afstandsonderwijs ook persoonlijk gerichte oefeningen kan geven naar de vaardigheden van de student. Natuurlijk kan dat! Omdat je elke student individueel begeleidt, kan je opvolgen hoe de student evolueert. Je kan taken geven met een bepaalde tijdslimiet, via het mediacenter extra materialen delen, zoals filmpjes, en daar de student dan een oefening over laten maken. Een enorm leuke, effectieve en internationaal bewezen methode!”

Heb jij net als Liesbeth ook een passie voor talen? Schrijf je dan snel in voor één van onze veertig taalopleidingen!


relatedBlogs

De snelste weg naar een middelbaar diploma

Administratief sterk met docente Astrid

Een blik achter de schermen: studeren via de ExamencommissiepreviousLabel

Administratief sterk met docente Astrid

nextLabel

Studeren én mama zijn? Dat doe je zo

mostRead


BSO-diploma niet langer automatisch toegangsticket tot hogeschool of universiteit

14/11/2019

Diploma Secundair?

16/07/2018

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

20/12/2018

relatedCourses


Frans BSO

Secundair diploma behalen, maar vanuit huis? Volg onze thuiscursus Frans BSO.

Frans voor Beginners

In de cursus Frans voor beginners kom je alles te weten over de woordenschat en grammatica

Frans Gevorderden

In de cursus Frans voor gevorderden leer je foutloos Frans spreken en schrijven.

Frans Intermédiaire

In de vervolgopleiding Frans leer je gerichter en efficiënter communiceren

Frans - Zakelijke Communicatie

Leer stap voor stap hoe je professioneel Frans spreekt in je zakelijke leven

studyCategories


Talen

blogTags


FransSpaansDocent in de kijkerNederlandsTsoBsoTalenTaalTalenstudiesTaalknobbelTaalschoolTaal lerenExamencommissie

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0