De snelste weg naar een middelbaar diploma

12/06/2019 Thomas Verlinden

Steeds meer jongeren verlaten het middelbaar onderwijs zonder diploma. In het schooljaar 2016-2017 ging het zelfs om 7524 leerlingen. Een negatieve tendens die zich jaar na jaar doorzet. Erg jammer, want cijfers van de VDAB tonen immers aan dat een hoge scholingsgraad meer kansen biedt op de arbeidsmarkt.

 
Wat met de Centrale Examencommissie?
 

Het is dan ook niet verbazend dat 1/3 van deze schoolverlaters zich na een jaar wendt tot de Centrale Examencommissie, om via die weg alsnog een diploma middelbaar onderwijs te behalen. Heel wat jongeren willen namelijk toch nog verder studeren. De interesse voor de Centrale Examencommissie blijft daarom groot. Maar ook hier stelt men een opmerkelijke tendens vast: hoewel het aantal kandidaten stijgt, daalt het aantal uitgereikte diploma’s. Door recente hervormingen binnen het programma van de Examencommissie, hebben jongeren vaak meer tijd en meer examenbeurten nodig om hun diploma te behalen.

 

Bovendien voorziet de Centrale Examencommissie zelf geen cursussen, lessen of persoonlijke begeleiding. De grote meerderheid van de schoolverlaters heeft dan ook moeite om zich adequaat voor te bereiden op de examens.

 
Onze oplossing
 

Daarom willen wij als onderwijsinstelling deze jongeren een duwtje in de rug geven, en hen helpen om alsnog op een snelle en flexibele manier hun diploma te behalen. Dit doen we door te zorgen voor up-to-date cursusmateriaal, deskundig studieadvies en gepersonaliseerde begeleiding door een vakdocent. Door jongeren te voorzien van de nodige ondersteuning, verlagen we de drempel naar een diploma secundair onderwijs aanzienlijk. Onze opleidingen zijn dan ook de uitgelezen manier om je slaagkansen aan de Examencommissie te verhogen.

 

Tal van schoolverlaters volgden inmiddels een van onze secundaire opleidingen, en het merendeel onder hen slaagt ook voor de examens aan de Centrale Examencommissie. Eén van die studenten is Kimberley, zij behaalde via het Centrum voor Afstandsonderwijs toch nog dat felbegeerde diploma. Haar succesverhaal lees je hier. Dit is hét bewijs dat onze methode van een flexibel studietraject met online begeleiding wel degelijk werkt. Op die manier zorgen we ervoor dat de Examencommissie een snelle en alternatieve weg naar een middelbaar diploma blijft.

 

Wil je meer weten over de werking van onze school en onze secundaire opleidingen. Surf dan snel naar examencommissie.com.


relatedBlogs

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

Docent in de kijker: Ellen Van Herbruggen

Voor Jolien was de Examencommissie hét ticket naar succes.previousLabel

De onschatbare waarde van jouw thuisstudie diploma

nextLabel

Samen studeren werkt

mostRead


BSO-diploma niet langer automatisch toegangsticket tot hogeschool of universiteit

14/11/2019

Diploma Secundair?

16/07/2018

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

20/12/2018

relatedCourses


Burgerlijk en Handelsrecht BSO

Kies voor de cursus Burgerlijk en Handelsrecht BSO en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

Biologie BSO

Door online begeleiding van je persoonlijke vakdocent, slaag je binnen mum van tijd!

Boekhouden BSO

Behaal binnen enkele maanden jouw diploma Secundair Onderwijs!

Toegepaste Economie BSO

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, van thuis uit of onderweg?

EHBO BSO

Als je nu start met de cursus EHBO BSO, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

studyCategories


TSO-vakken

BSO-vakken

blogTags


ExamencommissieMiddenjuryMiddenjury tsoMiddenjury bsoMiddenjury brusselCentrale examencommissieExamencommissie brusselMiddelbaar onderwijsSecundair onderwijsMiddenjury cursussenTso opleidingenBso opleidingen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0