Administratief sterk met docente Astrid

06/02/2020 Thomas Verlinden

Wie een opleiding volgt aan het CVA, heeft zelf al mogen ervaren hoe gemotiveerd en toegewijd onze docenten zijn. Zij vormen immers het kloppend hart van het CVA, en zijn een inspiratiebron voor onze studenten. Aangezien we zo fier zijn op onze docenten, stellen we hen graag even aan je voor. Zo is er Astrid Verhulst, die verschillende cursussen bij ons doceert, waaronder Administratief bediende en Secretaresse. We laten het haar graag zelf vertellen!

“Sinds 2008 ben ik verbonden aan het CVA. Ik doceer de cursussen Administratief bediende, Secretaresse, Receptionist(e), Word, Excel, Zakelijke communicatie, Toegepaste Informatica TSO en BSO, Tekstverwerking BSO en TSO en Energetisch therapeut. Ik doe mijn job met heel veel plezier, zeker omwille van de studenten. Ik heb enorm veel respect voor alle studenten die erin slagen om op eigen houtje een cursus in te studeren en te slagen voor het examen. Voor mij is het dan ook van uiterst belang om een cursus van goede kwaliteit af te leveren en de studenten een maximum aan ondersteuning te bieden.”

Astrid behaalde zelf haar diploma Medisch secretariaat in 1987. Ze kent haar vakgebied dus door en door, en dat maakt haar eveneens een van onze meest ervaren docenten. “Ik heb de afgelopen jaren de evoluties in het vakgebied persoonlijk mogen meemaken. Dat heeft me heel wat inzicht opgeleverd wat mijn professionele kennis betreft. Als administratief bediende kan je niet stilzitten. Je moet meegroeien.”

Astrid beseft dat continue bijscholing een absolute must is om je job naar behoren uit te oefenen. Zelf is ze continu op zoek om zichzelf te verbeteren, en zorgt ze ervoor dat de cursussen regelmatig geüpdatet worden. Net als onze studenten studeert ze het liefst thuis op eigen tempo. Praktijkgerichte cursussen zijn voor haar enorm belangrijk, wat zich ook weerspiegelt in haar eigen cursussen.

De docenten van het CVA moeten een ruim scala aan praktijkervaring kunnen aantonen alvorens hen een cursus wordt toegewezen. Bij Astrid vormde dit geen enkel probleem. Haar eerste administratieve job had ze al te pakken voor ze haar diploma effectief op zak had, iets wat haar naar eigen zeggen typeert. “Ik ben geen type om stil te blijven zitten, en al helemaal niet om eentonig werk te doen. Dat is wat mij aantrekt in administratieve functies: je takenpakket is zo uitgebreid dat je je geen moment verveelt. Ik heb verschillende uitvoerende en leidinggevende jobs doorlopen, waarbij ik tal van taken uitvoerde. Dat ging van receptie, telefonische klantencontacten, klantenbestellingen en productierapporten tot data-analyse, personeelsselecties, lesgeven en optimalisatie van bestaande workflows.”

In de groothandel van grafische materialen waar ze destijds startte als aankoopbediende, nam ze zelf initiatieven om verbeteringen door te voeren. Het zijn die stappen die uiteindelijk tot alle jobopportuniteiten leidden waar ze al haar kennis kon gebruiken. “Telkens ik een nieuwe job startte, viel het me op dat de gebruikte werkwijzen verbeterd konden worden. Werkgevers staan hier ook altijd voor open, zeker wanneer er een financieel voordeel aan verbonden is. Ik liet dan ook nooit na om initiatieven te nemen en verbeteringen door te voeren of op zijn minst voor te stellen. Dit heeft me niet alleen mooie kansen opgeleverd op de werkvloer, ook voor mijn cursussen zijn deze initiatieven zeer bruikbaar.

AstridVerhulst

In de cursussen leer ik alle tools aan die ik zelf ooit gebruikte. Ik hoop dat onze studenten later in een concrete werksituatie zelf kunnen inschatten of het gebruiken van sommige van de aangeleerde zaken hun werk kan vereenvoudigen. Persoonlijk heb ik het altijd uitdagend gevonden om uitvoerend repetitief werk interessanter te maken door een efficiëntere werkwijze te zoeken.”

Intussen werkt Astrid al 9 jaar als zelfstandige. Zij stelt haar kennis en talenten ten dienste van haar klanten. Door als zelfstandige te werken heeft ze bovendien meer vrijheid om haar dag of week in te delen zoals het haar het best past, én kan ze haar werk perfect combineren met haar job als docent.

Heb jij, net als Astrid, de microbe van Administratief werk te pakken? Schrijf je dan snel in voor een van onze administratieve cursussen, en ontdek hoe fijn deze job kan zijn! Wij wensen je alvast erg veel succes!


relatedBlogs

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

Diploma Secundair?

Docent in de kijker: Ellen Van HerbruggenpreviousLabel

Succesvol blokken: 7 do´s & dont´s

nextLabel

Docente Talen: Liesbeth De Raedt

mostRead


BSO-diploma niet langer automatisch toegangsticket tot hogeschool of universiteit

14/11/2019

Diploma Secundair?

16/07/2018

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

20/12/2018

relatedCourses


Administratief Medewerker

De opleiding administratief bediende is perfect te combineren met je werk, gezin en hobby.

Office Manager (Allround)

Volg de opleiding Office Management en word een krak in je vak als Office Manager.

Basiscursus Administratie

Schrijf je in voor de opleiding Administratie en start meteen als Administratief Bediende.

Informatica BSO

Behaal binnen enkele maanden jouw diploma Secundair Onderwijs!

Tekstverwerking BSO

Zonder lessen je diploma Secundair Onderwijs behalen? Maak er nu werk van!

blogTags


AdministratieBlogThuisstudieSecretaresseAdministratief bediendeWordExcelMicrosoftToegepaste informaticaBSOTSOTekstverwerkingEnergetisch therapeut

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-