8 tips om te studeren in de zomer!

04/03/2020 Thomas Verlinden

Aaaahh… de zomer! Dé tijd voor vakantie, ontspanning en om alles weer even ‘lekker chill’ te doen...of toch niet helemaal? Tijdens de zomer heb je namelijk ook de tijd om weg te dromen. Over jezelf, je toekomst, je ambities én je professionele carrière.
 
Zit jij wel op je plek op je werk? Kijk je wel eens naar andere spannende vacatures? Wil je na de zomer écht eens iets nieuws proberen om er volop tegenaan te gaan? Dat kan!
 

Volg les aan de Summerschool

 
Heb je deze zomer nog geen plannen en wil je écht eens iets anders doen dan een standaard strandvakantie? Behaal dan je diploma in topsnelheid aan onze Summerschool. Bekijk snel onze opleidingen en schrijf je in voor je favoriete cursus.
 
 
Wij helpen je alvast op weg met enkele tips om deze zomer een leuke tijd te beleven en je optimaal voor te bereiden op je nieuwe carrière.
 

8 tips om deze zomer te studeren

 

Tip 1: Soigneer jezelf!

 
Tijdens de zomer wordt het héél warm. Ga je voor een opleiding gezondheidscoach of  een opleiding voedingsdeskundige? Dan weet je dat het heel belangrijk is om jezelf goed te soigneren en genoeg te drinken. Stay hydrated! Je hoofd koel houden kan ook op verschillende manieren... Neem bijvoorbeeld een verfrissend bad nadat je enkele hoofdstukken gestudeerd hebt. Dat werkt altijd heel verfrissend.
 

Tip 2: Plan goed en op tijd

 
Ga je voor een opleiding als Life Coach? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk een planning is. Nadat je gestart bent met een opleiding, begin je best meteen met je planning. Verdeel je tijd nuttig. Zo zie je snel dat je zelf vorderingen maakt en steeds dichter komt te staan bij die carrière.
 
 

Tip 3: Hou korte, intensieve studiesessies

 
Voor diegenen die een opleiding time management wel zien zitten... Hier begint het al: ben je snel afgeleid of heb je snel een motivatiedipje? Verdeel je tijd dan goed en efficiënt. Je studeert best in korte studeersessies. Stevige korte sessies, met af en toe een pauze, werken beter dan studeren met halve concentratie.
 

Tip 4: Kies een studieplek die voor je werkt

 
Vind je het leuk om op een terrasje of in het park tussen de mensen te studeren? Of studeer je liever thuis op je gemak? Doe vooral waar je je zelf goed bij voelt. Probeer een aantal studieplekken uit en bepaal zelf welke plek het beste bij je past. Met een opleiding Interieurstyling maak je natuurlijk zelf de meest hippe studeerplekjes.
 
 

Tip 5: Beloon jezelf

 
Studeren in de zomer … Dan mag je jezelf écht wel eens belonen na een intensieve studiesessie. Ga eens iets lekker eten of neem een dagje vrij! En de échte beloning, dat is natuurlijk je diploma na je opleiding!
 

Tip 6: Blijf bewegen

 
Bewegen doet een frisse wind door je hoofd waaien. Ideaal als je bijvoorbeeld een opleiding als Personal Coach volgt. En belangrijker: je traint er ook je wilskracht mee!
 
 

Tip 7: Stel haalbare doelen

 
Je beslist best op voorhand wat je wil bereiken. Is wat je wil bereiken realistisch en haalbaar? Als je bijvoorbeeld een studiedag houdt, bepaal dan vooraf wat je aan het einde van die dag wil weten. Tijdens een opleiding leerplannen opstellen leer je er natuurlijk ook alles over.
 

Tip 8: Trek er met je studiegenoten samen op uit

 
Je studiegenoten streven naar hetzelfde doel: een diploma behalen en een nieuwe carrière starten. Trek er samen eens op uit. Je leert zo nieuwe en toffe mensen kennen en je motiveert elkaar.
 
 

Klaar voor je start?

 
Waar wacht je nog op? Met al deze tips ben je helemaal klaar om je opleiding bij de Summerschool te starten. Neem snel een kijkje in het aanbod of download een gratis hoofdstuk.


relatedBlogs

Brainfood

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

Handel TSOpreviousLabel

Studeren én mama zijn? Dat doe je zo

nextLabel

Docent in de kijker: Ellen Van Herbruggen

mostRead


BSO-diploma niet langer automatisch toegangsticket tot hogeschool of universiteit

14/11/2019

Diploma Secundair?

16/07/2018

Een blik achter de schermen: studeren via de Examencommissie

20/12/2018

relatedCourses


Interieurstylist Allround

Schrijf je in, leer alles over interieurdesign ga aan de slag als interieurstylist.

Kledingconsulent - Allround

Gepassioneerd door mode en fashion? Breid je kennis uit in deze XL-opleiding!

Voedingsdeskundige Allround

Leer alles over voeding en help je klanten aan een gezond voedingspatroon.

Florist

Les bij een echte bloemenzaak!

Grafisch Vormgever Allround

Behaal een waardevol diploma Grafisch Vormgever onder leiding van échte vakexperts.

courseMaterial


Kleurdoeken Professioneel Ziezo

929.00

buyMaterial

Kleurdoeken Standaard Ziezo

283.50

buyMaterial

Stijl Professioneel Ziezo

376.00

buyMaterial

Kleur en Stijl Dames Professioneel Ziezo

1293.00

buyMaterial

BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Administratie & Onthaal

Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


SummerschoolZomerStuderenSomer studerenKlassikaalGroepslessenVolwassenenonderwijsSummerSummer schoolStuderen zomerStuderen in de zomer

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0