Jouw diploma binnen handbereik


Is school echt niks voor jou? Ben jij van school gegaan zonder diploma Secundair Onderwijs? Geen paniek! Je kan je diploma halen door gewoon thuis te studeren. Helemaal op je eigen manier en op je eigen tempo. En dat zonder verplichtingen, saaie lessen of vervelende leerkrachten. Sounds good? Ga ervoor! Schrijf je bij ons in en wij helpen jou om te slagen voor je examens bij de Examencommissie.

Waarom je diploma behalen?

Om verder te studeren

Als je ervan droomt om op kot te gaan of om verder te studeren aan de hogeschool of de universiteit is een diploma Secundair Onderwijs onmisbaar. Je hebt het simpelweg nodig om je in te schrijven in het hoger onderwijs.

Behaal dus snel je diploma en ga voor die bachelor of master. Dat is een springplank naar een succesvolle toekomst vol kansen en mogelijkheden! Zo haal jij echt alles uit je kennis, kwaliteiten en skills.

Om je droomjob te vinden

Een diploma Secundair Onderwijs is jouw garantie op een droomjob. Je merkt het direct: met een diploma kan je voor veel meer vacatures solliciteren. Werkgevers nodigen je sneller uit voor een gesprek en bieden je sneller een leuke job aan.

Met een diploma vind je dus rap werk dat helemaal bij jou past. Doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt? Dat maakt werken plezant. Twijfel niet langer en ga ervoor!

Het is jouw ticket naar succes

Of je nu gaat werken of verder gaat studeren, jouw diploma Secundair Onderwijs is jouw ticket naar succes!

Dit ticket is goud waard. Het opent deuren die al heel lang gesloten leken. Het biedt zekerheid en geeft zelfvertrouwen. Met een diploma sta jij steviger in je schoenen. Je gaat geen enkele uitdaging meer uit de weg. Jij bent klaar voor een succesvolle toekomst!

Waar ga ik met mijn diploma aan de slag

Voor iedereen die in Europa professioneel aan de slag wil, hebben we de gepaste opleiding. Onze onderwijsinstelling organiseert opleidingen voor vrije markt gereguleerde beroepen en voor gereglementeerde beroepen. Onze onderwijsinstelling organiseert ook voorbereidende cursussen op de examens van de examencommissie van de Vlaamse overheid. Daar behaal je een diploma secundair onderwijs.

1. Vrije markt gereguleerde beroepen

Een vrije markt gereguleerd beroep is een beroepsactiviteit waarvoor geen regels worden opgelegd door de bevoegde overheid. Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma. We denken hierbij aan bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste, een masseur, een personal coach, een voedingsdeskundige, een gezondheidstherapeut, een visagist, een fotograaf, een tandartsassistent, een medisch secretaresse ... Je kan je beroepskennis bewijzen aan de hand van getuigschriften, certificaten, diploma's of praktijkervaring

Kies je voor een opleiding voor een vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je altijd een examen af op onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een professioneel diploma dat te zeerste wordt gewaardeerd door het bedrijfsleven. Je toont hiermee je beroepskennis aan bij sollicitaties. Het is de werkgever die vrij beslist wie hij of zij aanneemt.

Onze onderwijsinstelling is verplicht om in het kader van de registratie als dienstverlener van de KMO-portefeuille steeds getuigschriften of leerattesten af te leveren. Zo kan je achteraf bewijzen dat je de opleiding of de begeleiding hebt gevolgd en welke competenties je hebt verworven.

Wil je een diploma behalen dat wordt uitgereikt door onze onderwijsinstelling? Dan leg je de laatste les het examen af.

2. Beschermde beroepen

Volg je een opleiding die leidt tot een beroep dat in jouw land door de overheid gereglementeerd (of "beschermd") is? Dan leg je, om je beroepsbekwaamheid aan te tonen, na het examen op onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie van de bevoegde overheid. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op erkende examens van verschillende overheden in Europa, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Bestudeer dus altijd goed de regelgeving van het land waar je aan de slag wil. Wij zorgen voor de gepaste oplossing om snel aan de slag te kunnen!

Sinds 1 januari 2019 zijn er in België bijna geen beschermde beroepen meer binnen de meeste sectoren (enkel nog in de bouwsector). In Nederland was dit gelukkig al langer zo. Vanaf 1 september 2018 heb je zelfs het attest bedrijfsbeheer niet meer nodig en kan iedereen zonder het officiële attest een eigen zaak starten.

Uiteraard blijft het aantonen van je beroepskennis belangrijk. Het diploma van onze onderwijsinstelling wordt ten zeerste gewaardeerd door het bedrijfsleven. Afgestudeerde studenten aan onze school gaan onmiddellijk aan de slag als werknemer. Bovendien is het voor je eigen klanten belangrijk dat je je professionele vaardigheden aantoont.

3. Wettelijk erkende beroepen

In sommige Europese landen zijn enkele beroepen door een wet gereguleerd. We denken dan in eerste instantie aan de ''vrije beroepen". Hieronder vallen onder meer een aantal juridische beroepen (bijvoorbeeld advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarder), medische beroepen (bijvoorbeeld arts, apotheker), financiële beroepen (boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor) en bouwkundige beroepen (bijvoorbeeld architect, landmeter). Verder zijn een aantal beroepsactiviteiten streng gereglementeerd door een wet waaronder je deze activiteiten niet zomaar mag uitoefenen als werknemer of zelfstandige. We denken dan aan vastgoedmakelaar, verzekeringsmakelaar, veiligheidsagent, vroedvrouw, verpleegkundige, ... Tot slot zijn er nog enkele beroepen zoals leerkracht lager onderwijs of kleuterleidster waarvoor je een specifiek pedagogisch diploma nodig hebt om te mogen lesgeven in het gesubsidieerd onderwijs.

De Schoonheidsschool organiseert geen hoger onderwijs of academisch onderwijs en reikt bijgevolg geen bachelor- of masterdiploma's uit.  Voor alle bovenstaande beroepen verwijzen we je graag door naar meerjarige opleidingen aan een erkende hogeschool of universiteit.

4. Diploma Secundair onderwijs

Wil je je diploma secundair onderwijs behalen? Dan kan dit rechtstreeks via het gesubsidieerde onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dit is echter een langdurig proces van meerdere jaren en zeker geen evidente keuze. Heb je het daar al geprobeerd of heb je geen tijd meer om nog jarenlang op de schoolbanken te zitten. Dan kan je via de centrale examencommissie alsnog je diploma behalen. Onze onderwijsinstelling helpt je dan graag met de voorbereiding op deze extern georganiseerde examens! Voor elk vak hebben we de geschikte docent ter beschikking die je persoonlijk zal begeleiden tot je slaagt! En wanneer je slaagt voor dit externe examen verkrijg je een door de Vlaamse Overheid uitgereikt diploma dat je toegang geeft tot hogescholen of universiteiten! Het hele proces kan je al afronden in enkele maanden!

5. Paramedische beroepen

Paramedici zijn zorgverleners die een arts (of in bepaalde gevallen een tandarts of apotheker) mogen helpen bij de diagnose en behandeling van een patiënt. Ze mogen bepaalde technische prestaties en handelingen uitvoeren, in opdracht van de arts, apotheker of tandarts, die per beroep zijn gedefinieerd. De paramedicus moet erkend zijn door de bevoegde overheid voor zijn beroep om die taken te mogen uitvoeren. We denken hierbij aan audiologen en audiciens, diëtisten, ergotherapeuten, farmaceutisch-technisch assistenten, logopedisten, medisch laboratoriumtechnologen, orthoptisten, podologen, technologen medische beeldvorming... Onze onderwijsinstelling organiseert geen opleidingen die toegang geven tot de para-medische beroepen en reikt geen diploma's uit voor deze beroepen. Je kan hiervoor terecht bij bijvoorbeeld hogescholen of universiteiten.

6. Gezondheidsberoepen in de wellness-sector

Mensen die actief zijn als wellnesswerker vallen niet onder het toepassingsgebeid van het Ministerie van Volksgezondheid maar onder het Ministerie van Economie. Deze sector is vrij-markt gereguleerd en iedereen kan deze beroepsactiviteiten uitoefenen in dienstverband of op zelfstandige basis mits kennis van bedrijfsbeheer. We denken hierbij aan gezondheidsconsulenten, wellnesscoaches, voetverzorgers, lifecoaches... De werkzaamheden situeren zich meestal in de wellnessindustrie of in de complementaire gezondheidszorg. Het gaat meestal om behandelingen die niet worden erkend en terugbetaald door de sociale zekerheid. Sommige van de wellnesswerkers oefenen behandelingen uit waarvan de effectiviteit niet wetenschappelijk is bewezen. Belangrijk is dat de beoefenaars van deze activiteiten geen diagnoses stellen en steeds doorverwijzen naar bevoegde en gespecialiseerde hulp indien nodig.

Wil jij jouw kennis aantonen? Behaal dan het waardevolle diploma van onze onderwijsinstelling!

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0